價格:免費
更新日期:2019-01-20
檔案大小:21M
目前版本:1.0
版本需求:Android 4.2 以上版本
官方網站:mailto:developertyc@gmail.com
Email:https://www.dropbox.com/s/325ld67igr15h0h/Mobil%20Uygulama%20Gizlilik%20B%C4%B0ldirimi.pdf?dl=0
Ders Çalışma Müzikleri
Etkisiyle bizi oynatan ve canlandıran, bazen de duygusallaştırarak hüzünlendiren müzik parçalarını hepimiz biliriz. Peki bazı müzik parçalarının da hafıza ve zekayı geliştirebileceğini hiç düşündünüz mü? Yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre bazı özel müzik parçaları bizi daha da zeki yapıyor. Bu özel müzik parçaları ritimleriyle insanın zihinsel potansiyelini çeşitli şekillerde etkiliyor. Bu özel ritimler, sağladığı birçok avantajların yanında, en çok aşağıda belirtilen hususlardaki pozitif katkıları ile dikkati çekiyor.
-Konsantrasyonu artırıyor
-Öğrenmeyi hızlandırıyor
-Hafıza gücünü geliştiriyor
-Hata yapma oranını azaltıyor
-Stresi yok ediyor
-Yaratıcı düşünme yeteneğini geliştiriyor
-KPSS, TYT, YDS Çalışma Müzikleri-
Müzik beynin tamamını öğrenmenin içine katmaktadır. Geleneksel olarak, okullardaki öğrenme metotları ezbere dayanmakta ve beynin sadece sol lobunu işin içine katmaktadır. Halbuki sayısal ve mantıksal konularda beynin sağ lobuna göre üstün olan sol lop, hafıza gücü ve yaratıcı düşünme gibi konularda beynin sağ lobuna göre zayıftr. Beynin her iki lobunu da ögrenmenin içine katan çok özel tempo ve frekanslar içeren hizlı öğrenme müzikleri bilgilerin hem kolay öğrenilmesini, hem de bilgilerin kolay bir şekilde kalıcı hafızada tutulmasını sağlamaktadır.
YKS, TYT, KPSS, YDS, TUS gibi sınavlara hazırlanan ve öğrenciler için kesinlikle kullanılması gereken bir uygulama.
Odaklanmanıza,ders çalışmanıza, okumanıza, ezber yapmanıza, problem çözmenize, yeni bilgiler öğrenmenize yardımcı olmaktadır.
Çalışma Sistemi
Lozanov yaptığı araştırmalarda çok özel bir müziğin, yine çok özel bir ritimde olması kaydıyla, insanın beden fonksiyonlarını stressiz bir ortama sokarak öğrenme konsantrasyonunu artırdığını keşfetmiştir.
Özellikle kolay ve kalıcı öğrenme beyin alfa dalgası ortamındayken gerçekleşmektedir. Lozanov’un test ettiği belli ritimdeki bazı klasik müzik parçalarının beyin dalgalarını 8 ile 12 Hz. aralığına düşürerek beynin alfa dalgaları yaymaya başlamasını sağladığı gözlenmiştir.
Lozanov yaptığı deneylerde her klasik müzik parçasının dinleyenleri alfa beyin dalgaları ortamına sokmadığını ve en etkili parçaların 60 vuruşlu “largo” tempolu ve 4/4 veya 3/4 ölçülü olan “barok müzik” eserlerinden oluştuğunu tespit etmiştir.